Reis mee met Sté

G'day Mate!

En daar zit ik dan, inmiddels alweer bijna een maand in Australië.

Wanneer jullie je Koninginnedagroes uitslapen zit ik in een koffiehuis met m´n laptop te zoeken naar een nieuw geschikt onderkomen. Hier en daar heb ik een beetje contact met het thuisfront. Maar voordat de verhalen zich kruisen en er paniek ontstaat betreft mijn welzijn, hier een korte samenvatting.

Op dit moment woon ik in een woning die ik deel met 16 andere knuiters. Hiervan zijn er maarliefst 7 Ieren. De situatie is onhoudbaar. Onze Timmy (Klinkt lief en schattig. Is hij ook, tot het moment hij zijn lippen aan een fles sterke drank zet) vond het niet nodig om meer aan te trekken dan een leverkleurige boxershort. Daar heb ik opzich niet zoveel problemen mee natuurlijk. Tot het punt hij zwaaiend met zijn blank Ierse geslacht op de tafel staat. Goed, ook dáár kan ik nog mee leven. Maar op het moment dat meneer, met diezelfde hand nota bene, de afstandsbediening pakt en deze naar het scherm van de plasma-tv smijt en deze al dit geweld niet aankan en het begeeft, wordt het mij toch te gortig.

Inmiddels zijn de muren besmeurd met rauwe eieren, hebben we geen televisie en ligt de toiletbril naast de pot. Kortom, het een complete chaos!

Dus de mensen die ik mijn adres heb gegeven....ehm...mama. Wacht met sturen van kaarten en brieven of andere postpakketten want ik ben ervandoor.

Na een paar weken restaurant in en uit en in en uit en in en uit en in en uitgelopen te hebben, heb ik eindelijk een heuse een baan! Jahoor! Een baan. In Melbourne. Een baan in Melbourne. Ik voel me een echte wereldburger! Nu moet ik er niet bij zeggen dat het heel slecht betaald en ze me voornamelijk de vloer laten dwijlen. Daarnaast werk ik alleen met Chinezen die, en dan maakt het niet uit hoe lang ze in Australië wonen, soms heel moeilijk te verstaan zijn. Zo is een Tllikken Flaklassio een Chicken Faccasio, om maar iets te noemen. Gelukkig kan ik inmiddels de vertaalslag goed maken.

We houden de moed erin. Want hoewel ik de echte Koninginnedag moest missen heb ik wel deelgenomen aan The Dutch Orange Day! Ohh jaaa!! Dutch Orange Day! Een waar festijn voor al de Dutchies (zo heten we blijkbaar in het buitenland) en andere geinteresseerden in Melbourne. Om de kans aan te grijpen een beetje te integreren in de Melbournse samenleving dacht ik er geen seconden over na, en had ik me direct aangemeld als vrijwilliger. En ik kan jullie zeggen: het was een topfuif! Ik heb de halve dag met een parachute zitten wapperen bij de kinder activiteiten. En niet te vergeten balonnen uitgedeeld en bij de sjoelbakken gestaan. Maar ook heerlijk echte poffertjes gegeten en stroopwafels gesmikkeld. En als klapper op de vuurpijl een glanzend Heineken biertje gedronken. Hoeveel meer Nederland kan je verwachten in de meest zuiderlijke stad van Australië!?

Met al deze overdaad aan Nederland begon ik mijn thuisland wel een beetje te missen. Ik kan er niet langer omheen: Wij Nederlanders zijn fantastisch!!!

Joyce

Topverslagen!!!! Superleuk om te lezen. Wat maak je een hoop mee. Een ervaring voor het leven!!!

Tante Kaat

Wat een bruut, die Ier. Gelukkig dat hij je geen draai om je oren heeft gegeven met zijn blanke Ierse knoeperd. Wat een verhaal weer. Ik zie, dat je zowaar de Nederlandse taal ook een beetje gaat verleren en dat al na 4 maanden: Steetje toch. Het zal wel vanwege het snelle typen zijn. Je schrijft heel boeiend hoor. Echt leuke verhaalstijl, maar wel uitkijken voor boeven hoor.
Ik hoop, dat je snel een leuk en net onderkomen gaat vinden. Hoor je nog wel eens iets van je Summerromance uit Zuid Amerika of is this ended? Nou ja een echte aboriginal is ook niet slecht. Hebben we met zijn allen een leuk logeeradres toch. Jij ook hoor, want je mag daar niet gaan wonen. Dat is too much for us. Nou lieverd stuur je weer snel een berichtje. Wij zitten er in spanning op te wachten. Dikke kus Tante Kaat en Oom Allie

Bren&Em

Heeeeeee Steef!!

Wauw, wat schrijf je toch leuk. Al hopen wij voor je dat je de volgende keer wat anders kan schrijven ;)
Die dude, die missen wij in het verhaal.....!!
Wanneer kom je terug? De bbq wacht hier met smart op je!

Kus Bren&Em

Aukelien

Lieve Steef!
Leuk om even wat van je te lezen joh! klinkt goed dat je snel bent gevlucht bent uit het rare-Ieren-huis. het moet wel een beetje beschaafd blijven :p
Yeey! Dutch Orange Day in Melbourne! Dat klinkt minstens even leuk als koninginnendag in Utrég!
heel veel plezier met je baantje; en wie weet heb je straks een prachtige Australisch-Chinese woordenschat :-D
Liefs

Paps

Hoi Steee, lekker bezig hoor, huisje boompje beestje toch. Jammer dat het beestje met spullen gooit en met zijn boompje zwiert waardoor jij nu een ander huisje zoekt.

Ik ben trots op je, nu weer een baantje in Australie, hoop dat je wel goed blijft voordenken en plannen, dat blijft belangrijk. Goed dat jij niet in de paniek schiet.

Leuke foto's ook, vooral van die niet geintegreerde Nederlanders, laat Wilders het maar niet zien.

Tot een volgend keertje (op skype of anders)
Lieve knuffffelllllsss Paps

Richard

Hoi Stephanie, wat een verhaal zeg met die gezellige ieren. Goed dat je bent vertrokken. Klinkt leuk zo'n Dutch day. Hier was koninginnendag ook weer een groot feest en mooi weer. Gisteren is ajax kampioen geworden. Het was een gezellige maar zware week.

richard

Tante Peet

Hoi Steetje!
Wat een avonturen zeg! Ik zie het helemaal voor me (weet niet of ik ook echt wil ;-)...) Geweldige foto's ook. Dat is wel wat anders dan 't Gooise leven. Wat goed dat je een baantje hebt gescored en als je weer terug bent in het Nederlandse landje, kun je vast fantastisch goed vloeren dweilen, hahaha!Geniet er lekker van zo lang je daar bent, voorzichtig aan met al die aboriginals en tot de volgende keer.

dikke knuffel van tante Peet!

Susan

Hoi Stephanie! Wat een verhaal zeg; ik moest er erg om lachen maar vind het ook geweldig hoe snel je je dan toch weer aanpast en gewoon doorgaat. Ik zie dat de laatste reacties van alweer een tijdje geleden zijn en hoop dat ik niet teveel achterloop..

Hans en ik zijn inmiddels terug uit Australië (na nog een uitrustweekje op Bali). Dat is even wennen hoor. Intussen ook weer aan het werk; ach ja, aan alles komt een eind zullen we maar zeggen. Maar ik hoop voor jou nog niet daar in Melbourne! Ik ben heel benieuwd hoe het nu met je gaat, of je nog steeds dezelfde baan hebt, of je nu een lekkere woonplek hebt, etc. etc.
Zet m op daar en hopelijk tot snel horens!

Liefs, Susan

Barbara

Hoi Sté,

Heb je vader vandaag nog gezien bij oma. En die vertelde dat je in middels een andere baan hebt. Niet meer in de koffieshop, maar als electra sales girl langs de huizen. Electra van Sté, you should try it, no... you should buy it. :)
Hoop dat het wat oplevert. Hoorde ook dat je voorlopig van plan bent om in het gezellige huisje te blijven. Wel geluk dat er een paar Ieren weg zijn. Is dit ook sweet Timmy, of is die gebleven? Hoop dat het goed met je gaat. Wij zijn uiteraard allemaal benieuwd of er nog nieuwe foto's zijn of plannen waar je ons van op de hoogte wilt houden.
Wij zijn net terug van zomervakantie. Was heerlijk. Lekker zon, zee en strand. Iedereen nu wel moe, maar voldaan.
Veel plezier nog en we lezen graag verder in het boek van onze sté.