Mumbai baby
Voor al de ongeruste zielen hier een teken van leven ;)
Ik ben nog geen week op pad, maar het lijkt al een eeuwigheid! En dat op een positieve manier. Je doet en ziet zoveel.
De eerste paar dagen begon ik in Dubai, waar ook al een woestijn safari voor mij geregeld was. De eerste dag na aankomst werd ik om 3 uur van mijn hotel opgehaald, dus ik kon de ochtend nog lekker door Dubai neuzen. Waar ik gelijk al enige straatangstontwikkelde, niet goed. Maar alles leek zo erg op elkaar dat ik bang was om hopeloos verdwaald te raken. De hitte drukte en ik was ook best gaar van de reis, daarbij werd ik verrast door de 'wekker' van de Moskee om half 6 ' sochtends, dus ben snel weer naar binnen gevlucht.
Om 3 uur werd ik opgehaald door Saeed de tourguide die mij door de woestijn zou leiden. Na ook nog een Indisch stel met hun kind en een jong Australisch stel te hebben opgehaald, reden we richting de woestijn. Scheurend over de meters hoge zandduinen. Drie kwartier je maag in bedwang houden met een gillend kind op de achterbank. Heerlijk. Midden in de woestijn lekker gegeten en wat gekletst met mijn tourgroep bij wie ik in de auto zat. Nadat de buikdanseres haar laatste truukje had gedaan, reden we weer hotelwaards. Ik werd als laatst weer gedropt en Saeed de tourguide zag zijn kast schoon:" Do you have baby?", "no". "Are you married?", "uhh no". "aaaah you are single, I am single! I can show you around!" "Uhhh, NO!"
Inmiddels 2 dagen in Mumbai. Dubai: schoon, glimmend, rijk. Mumbai: Chaotsch, vies en het stinkt. You gotta love it. Gelijk al een minidrama. Er is maar 1 pinautomaat bij het vliegveld en wanneer je er eenmaal voorbij bent, mag je niet meer terug. Uiteraard liep ik er voorbij en stond ik zonder enige Roepie op zak midden in India. Gelukkig kon de jongen die naast mij in het vliegtuig zat helpen, heel erg lief. Een vriendin van hem wachtte al op hem bij het vliegveld, samen hebben ze me geholpen een taxi te regelen die mij eerst langs een pinautomaat bracht en daarna door naar mijn hostel.
Gister met Sabrina uit het hostel naar de Elephanta caves geweest. We konden er met een boot heen en op het eiland bevonden zich meerdere oude grotten met daarin beelden van onder andere de God Shiva. Op het eiland waren ook veel aapjes! Zo lief!
Morgen ga ik door naar Udaipur, in Rajasthan. Het schijn fantastisch te zijn.
Ik raak al gewend aan het continue getoeter van de auto's, het geroggel van de mannen, de straatkinderen en de helse drukte. Maar ik ben wel toe aan een andere stad.
Ha lieve Ste,
Je bent echt al helemaal in een andere wereld. Wat leuk, dat je al wat contacten hebt gemaakt en dat je geholpen bent aan Roepies. Anders had je zelf iets moeten verzinnen: bijvoorbeeld de straten van India schoonvegen of iets aan de stank doen. Haha, wat een vakantie zou het dan worden. Wat geweldig, dat je tussen de aapjes bent geweest en de elephants cave (ben benieuwd naar de foto's). Als je weer terugbent een mooie diapresentatie voor al je vrienden en natuurlijk voor mij, tante Caat en oke dan oom Allie mag er ook bij zijn en eventueel een mooi fotoboek. Zo'n reis maak je natuurlijk ook niet jaarlijks. Geniet lieve schat en we blijven je volgen. Dikke kus en voorzichtig met de boys, die unmarried zijn.
Hey Steef!
Leuk om weer van je te horen!! En zo te horen red je het prima daar met je sociale kwaliteiten! ;) Zelf wanneer je voorbij het enige pinautomaat loopt komt t toch nog goed! Geniet lekker van je reis! En ik blijf je natuurlijk volgen via je blog! Ben al helemaal benieuwd naar de eerste foto's :)
X mo
Hoi Stephanie,
Nou, ik had het wel geweten hoor. Is er eens iemand aardig voor je en die je heel Dubai wil laten zien incl. gratis baby, dan zeg je "No, thank you very much". Ondankbare hond. En denk maar niet dat al die auto's in Mumbai voor jou toeteren.
He lieverd.aaahhhh je weert je goed hoor,chapoo.Thats my girl.
Fijn dat je zo geniet.ja het is een hele andere wereld en hoe is je hotel ,wel mooi?Is het weer prettig?He lieverd ik denk aan je en hou je taai.genietse en leuk om je blogg te lezen,zo ver weg en zo dichtbij ik geniet er van,kus mams
Hai Sté, fijn om wat te kunnen lezen over jouw avonturen. Ik had nét besloten naar Mumbai af te reizen omdat ik 2 dagen niets gehoord had ;-) maar ik zie daar nu toch vanaf.
Ik had al wel een stapel foto's verwacht, ben erg benieuwd hoe het daar is, waar jij zit. Doe je "Mumbai met de Mumbaiers"? of hang je de tourist uit?
In het eerste geval, wel goed je handen wassen voor het eten.
Nou ik hoop gauw weer iets te kunnen lezen en zien, veel plezier en pas goed op je zelf.
Knuf, Paps
Hey Stee,
fijn te horen dat het lekker gaat. We volgen je reisverhaal op de voet! Pas wel op met die kleine aapjes, die 'klimmen' overal in. Dat zag ik laatst op tv.
Okee, veel plezier. And remember....keep bloggin' baby
ik quote: 'En denk maar niet dat al die auto's in Mumbai voor jou toeteren.'
die houden we erin :)
geweldig verhaal sté en keep 'em coming!
He Steffi! Ape-trots ben ik! Je hebt zelfs de eerste mannen al van je af weten te slaan! Verantwoordelijk & verstandig hoor! ;) Succes en denk af en toe terug aan 'de moraal'!
Hoi Stephanie!
Wat ontzettend leuk om je verhaal te lezen, vooral nu we zelf aan de vooravond van ons vertrek staan. Blijf voorzichtig met de aanbidders maar blijf ook vooral genieten. Enne.. wie weet treffen we elkaar over ongeveer een week in of rond Delhi!
He Ste! Wat heb je al veel gedaan in een week! You go girl! Wordt je ook al de HELE tijd aangestaard? (moet je roepies voor vragen; you watch you pay! en je komt rijk terug). Veel plezier daar, keep it cool (lukt al aardig zo te lezen). Namasteeee xx
Woohoo Steef! Super nice! Ik heb inmiddels je foto's ook gecheckt! Gaaf!! Nou genietze daar!! xx
Wauw Steef! Mooie kiekjes, gaaf!
Super lief de kleertjes voor Julian dank je!! X Lau & Em
Jaaa, blog gevonden! Leukleuk om te lezen wat je allemaal meemaakt. En prachtige foto's zeg! Omdat ik in Thailand zat, heb ik je helemaal geen fijne reis meer kunnen wensen op de dag zelf :S. Maar voor nu: geniet ervan en veel plezier op je mooie reis!! Ik hou je blog in de gaten hoor :). Kus Kim
Het is echt super leuk om al jullie reactie's te lezen!
Peter: Ik weet het ik ben verschrikkelijk. Maar kijk jij je schuin tegenover buurvrouwen maar even aan. Ik denk dat zij het met mij eens zijn en mij een verstandig vrouwmensch vinden. Enne, Peet. Ik denk niet dat jij ooit naar India moet gaan. Met jouw smetvrees overleef jij de roggelende, spugende mensen niet. Er zijn dan wel weer veel koeien ;)
Broer: Ik denk niet dat ze me het hof willen maken nee, met al dat getoeter. Meer "Get your white ass out of here!!"
Boukje: Ik word inderdaad heel veel aangestaard en een hoop: Hello m'am, what's your name en where are you from en need a riksjie?
Haha jaa Namastee! Die had nog niemand bedacht, houden we erin! Maar daarvor moet je in India geweest zijn denk ik ;)
Vera: Ja de moraal! Er gaat telkens een stemmetje met me mee hoor. (jouw stem haha) Ik moest heel erg lachen om je brief!
Hans en Susan: Jaaa jullie zijn hier ook bijna! Vertrekken over 2 dagen toch? Nou bereid je maar voor op totale chaos! haha. Ben nog niet in Delhi geweest maar schijn net zo, zij het niet ergere, chaos te zijn als in Mumbai. Maar heel leuk om eens gezien te hebben. We houden contact!
Kim: ja jij zat in Thaliand en kon me nog geen eens even gedag zeggen! Schande ;) Hebben jullie het leuk gehad? Had ook jouw foto's gezien op facebook. Heel leuk!
Blijf vooral reageren:) Blijf ik posten!
Hoi Stephanie, laat wat van je horen en ik zend je sms-jes maar ik krijg geen reactie ,gaat ie nog steeds goed en geniet je ...vam alles... kuzzzzzzz mams
Tsja, die smetvrees. Listig. Maar Stephanie, jij bent een zeer moedig vrouw. Tijdens het schrijven van een blog trotseer je toch maar weer al die miljoenen bacteriën en andere al dan niet vloeibare afscheidingen van het menselijk lichaam welke je zoal op een toetsenbord kan aantreffen dat misschien al gebruikt is door duizenden andere mede-wereldreizigers.